Verzorgingsadvies bloemen

Verzorgingsadvies voor je boeket bloemen

Het zo lang mogelijk mooi houden van je boeket bloemen kun je ook zelf beïnvloeden. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om zolang mogelijk te kunnen genieten van je boeket bloemen

Bescherm je boeket tijdens vervoer

Het boeket moet zorgvuldig verpakt worden om beschadigingen aan het boeket te voorkomen en het boeket te beschermen tegen warmte of kou. Heb je het boeket bij ons besteld? Geen zorgen, wij zorgen altijd voor een juiste verpakking!

Snij je bloemen schuin af

Schuin afsnijden zorgt ervoor dat de bloemen voldoende water op kunnen nemen. Dus niet knippen of hakken! Dan splijt de stengel of wordt de stengel samengeknepen waardoor ze niet voldoende water op kunnen nemen. Doe dit ook als de bloemist ze al schuin heeft afgesneden, omdat de snede dan al een beetje is gedroogd en de bloemen dus minder water op kunnen nemen. Aan te raden is om elke 3 tot 4 dagen de bloemen weer een beetje af te snijden.

Geen bladeren in het water

Verwijder al het blad dat in het water zou komen. Bladeren kunnen namelijk gaan rotten wanneer ze in het water hangen en bloemen kunnen niet goed tegen de bacteriën die dan in het water komen.

Gebruik een schone en passende vaas

Om bacteriën in het water te voorkomen gebruik je een schone vaas voor het boeket. Daarbij houden bloemen van voldoende ruimte, prop de stelen dus niet op elkaar in een te kleine vaas.

Zet het boeket zo snel mogelijk in een vaas

Na bezorging (of thuiskomst) is het belangrijk dat het boeket zo snel mogelijk in een vaas gezet wordt. Gebruik lauw kraanwater om de vaas te vullen, inclusief de juiste hoeveelheid snijbloemenvoeding (deze krijg je altijd bij het boeket, kijk op de verpakking wat de juiste verhouding is).

Zet de bloemen niet op de tocht, bij de kachel of naast fruit

Zodra je bloemen op de tocht of bij de verwarming plaatst, komt dit niet ten goede aan de levensduur van de bloemen. Het zorgt er namelijk voor dat ze meer verdampen dan opnemen. Ook naast de fruitschaal kun je beter vermijden, omdat fruit ethyleengas produceert dat de veroudering van bloemen versneld.