Fleurop

Laten weten dat je aan haar denkt. Hem mist. Hen dankbaar bent. Het begint bij Fleurop. Want bij Fleurop staan er altijd en overal vakkundige bloemisten voor je klaar die weten hoe je een gevoel overbrengt. En hoe je iemand verrast.

We luisteren, denken mee en zetten jouw woorden om in bloemen. Of je nou iemand wilt feliciteren, sterkte wilt wensen of gewoon zomaar. We helpen mensen om elkaar te steunen. Zich te uiten. Geliefd te voelen. Dat doen we al sinds 1921. Een magisch vak waar we trots op zijn. We bezorgen in heel Nederland. En in de rest van de wereld trouwens ook. Want overal zit een Fleurop bloemist. Jij bestelt jouw boeket, een bloemist in de buurt maakt en bezorgt het. Op een moment dat jij kiest. Altijd vers. Altijd geschikt met liefde, creativiteit en vakmanschap. Wij zijn Fleurop. En we staan voor je klaar.

Fleurop Interflora Nederland BV is meer dan 95 jaar (sinds 1921) gespecialiseerd in het verzenden van bloemen, nationaal en internationaal. In Nederland zijn vele lokale vakbloemisten aangesloten bij de coöperatie en wereldwijd zijn dat er 40.000, verdeeld over ruim 140 landen.

De basis van het succes en het sterke merk van Fleurop zijn de waarden: betrouwbaarheid, vakmanschap, aandacht en empathie.

Fleurop Betrouwbaarheid

Als klant wil je zekerheid over het boeket: hoe het eruit ziet, de versheid en de bezorging op het gewenste moment. We doen er alles aan om die betrouwbaarheid te garanderen. Vandaar dat wij alleen samenwerken met de beste bloemisten, die ondersteund worden door een alerte en deskundige organisatie. 

Fleurop Vakmanschap

Bloemisten van Fleurop zijn echte en trotse vakmensen. Ze weten alles over bloemen, spelen in op nieuwe trends en ontwikkelingen en kunnen een geweldig boeket maken, dat perfect bij de gelegenheid en de klant past. We noemen ze daarom ook levenskunstenaars, omdat ze een emotie van onze klant vertalen in een boeket dat je als het ware omarmt. 

Ieder Fleurop boeket wordt met zorg en liefde geschikt door de lokale vakbloemist.

Fleurop Aandacht en empathie

Via Fleurop kun je een familielid, vriend of vriendin, geliefde of collega verrassen met het toesturen van een mooi verpakt boeket met een gemeende boodschap, ook al ben je niet in de buurt van die ander op dat moment. Je laat blijken dat je aan die persoon denkt, aandacht voor hem of haar hebt. Dit wordt enorm gewaardeerd door de ontvanger. De aloude leus ‘Zeg het met bloemen’ heeft niks van zijn waarde verloren..

De geschiedenis van Fleurop

  • 1908: Het idee voor de bloemenverzendservice van Fleurop werd in Duitsland geboren!
  • 1921: In Nederland werd Fleurop, op initiatief van enkele bloemisten, ook opgestart om landelijk bloemen te kunnen bezorgen.
  • 1927: Fleurop werd in nog drie Europese landen geïntroduceerd: België, Oostenrijk en Zwitserland
  • 1946: Fleurop ging wereldwijd! Samenwerkingen met Groot-Brittannië, Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika, Amerika en Japan werden aangegaan. Fleurop Interflora Nederland was een feit.
  • 1980: De eerste steen van het huidige hoofdkantoor van Fleurop Interflora Nederland in Veenendaal werd gelegd.
  • 1981: Het nieuwe kantoor in Veenendaal werd officieel geopend door prinses Margriet.
  • 1995: Fleurop werd, mede dankzij een testcase van KPN, de eerste officiële webwinkel van Nederland door het online mogelijk te maken boeketten te laten bezorgen.
  • 2016: We vierden het 95 jaar bestaan van de coöperatie.

Fleurop werkwijze

Al bijna een eeuw bezorgt Fleurop een goed gevoel. Dankzij een grootschalig netwerk van vakkundige bloemisten, in zowel binnen- als buitenland. Op dezelfde dag! Maar hoe dan?

Fleurop zet kwaliteit boven alles

Als je iemand een boeket wilt laten bezorgen, dan zit daar altijd een reden achter. Die reden is in bijna alle gevallen emotioneel. Je bent blij omdat iemand je geholpen heeft, je wilt je liefde uiten naar diegene die je hart heeft veroverd, je wilt gewoon zomaar je waardering uiten... altijd wil je een bepaald gevoel overbrengen en de bloemen zijn daarvoor hét middel. Dan moet de kwaliteit goed zijn. Je wilt dat het boeket lang staat, dat het ook een emotie losmaakt bij de ontvanger en het moet jouw gevoel dus overbrengen. Daar zijn we bij Fleurop dagelijks mee bezig. Alles moet kloppen en dus de kwaliteit bovenal.

Fleurop is een coöperatie

Fleurop is een coöperatie. Dat staat voor 'samenwerken'. Wij kunnen alleen maar de gewenste service en kwaliteit leveren dankzij het netwerk van bloemisten die bij ons zijn aangesloten. En daarvoor is samenwerken enorm belangrijk. Wanneer een bloemist zich aan wil sluiten bij Fleurop moet deze aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de bloemist een vakdiploma hebben en is het een vereiste dat de bloemen dagelijks vers ingekocht worden. Fleurop zet daar tegenover dat jij altijd een vers boeket van jouw lokale vakkundige bloemist ontvang. Op deze manier kan Fleurop de garantie geven dat een boeket gegarandeerd (minimaal) 7 dagen mooi blijft! Ook kunnen we de 'same-day-delivery' hierdoor al sinds 1921 waar maken.

Eerlijkheid

Transparantie en eerlijkheid staan hoog in het vaandel van Fleurop. Wij werken daarom met eerlijke prijzen voor zowel de bloemist als de consument. Op deze manier zorgen wij ervoor dat jij een goed gevoel kan overbrengen met een prachtig boeket. 

Fleurop boeketten

Bestel een mooi fleurop boeket bij uw feurop bloemist.